lördag 20 januari 2018

Färghandling och hallmålning 20/1-18

Godkväll och gott häng!

Här började jag dagen med att måla en omgång på panelen i entrén och sedan väckte jag Alex och Carson för att ta en myspromenad i solen, underbart! Finns inget bättre än de första soldagarna på året efter att ha levt i konstant mörker så länge. Så fort vi kom hem igen gjorde vi os i ordning och åkte till stan och handlade mer färg så att vi kan komma vidare med våra "små" projekt.

Väl hemma började vi greja direkt. Alex började med att sätta upp två brandvarnare som han fick i julklapp, sen städade han ur kaminen innan han tände en ny brasa. Under tiden passade jag på att slipa trösklarna i entrén och grundmåla dem. Sedan började vi tillsammans måla panelen i hallen. Det blir sååååå fint, och det känns väldigt fräscht! (trots att solen idag låg på så pass att varenda litet dammkorn i huset syntes...panik!) 



Här ser man en rätt stor färgskillnad från innan till första strykningen. Detta är ifrån hallen där det tidigare var målat med den mörkare gråa färgen. Den är superfin men vi hade planerat att måla om överallt för att få det nygjort från början och denna ljusgrå färgen ljusar upp den lite mörka hallen väldigt fint!  På bilden ser den mer vit ut än vad den egentligen är, efter några strykningar blir den ljust neutral grå. Superfin! 
Vi har även planerat att i framtiden dra upp det bruna parkettgolvet som ligger i hall och vardagsrum för att få fram det fina original golvet, precis som i entrén. 

1 kommentar:

  1. Så fint ni kommer få! Och kul med hus och allt pyssel och fix som följer med. :)

    SvaraRadera

Kräftskiva 2018